Suomalaisen käsityön taidonnäytteet Kauhajoelta

Wood Artin jalopuiset taide-esineet ovat aitoa suomalaista käsityötä. Jokaisessa tuotteessa näkyy veistäjä Tommi Rajalan oma uniikki kädenjälki sekä intohimo puunveistoa kohtaan. Kaikki tuotteet valmistetaan Kauhajoen verstaalla, josta ne lähtevät asiakkaille ympäri Suomen sekä maailman. 

Ota yhteyttä

Omaleimaisen tyylin omaavalla Wood Artilla on seuraajia yli 130 maassa ja merkittävä kansainvälinen näkyvyys. Suurimman huomion maailmalla ovat saaneet Tommi Rajalan kunnianhimoisimmat projektit, puuveistokset, joiden yksityiskohdat hämmästyttävät. Lue lisää merkillisen kauniista Volkswagen Kuplan moottorista sekä upeasta Nintendo-pöydästä. 

Volkswagen Kuplan bokserimoottori

”Tämä Kuplan moottori vuotaa vain sahanpurua. Mittakaava 1:1. Ei CNC-koneistusta. Yhden miehen projekti.”

Näin itse puuseppä Tommi Rajala kuvailee tätä hämmästyttävän yksityiskohtaista puuveistosta, jonka valmistuminen vei lahjakkaalta tekijältä yli vuoden. Takavuosien Volkswagen Kuplan moottori on yhden miehen ideasta, intohimosta ja periksiantamattomuudesta syntynyt taidonnäyte, joka on saanut ansaittua huomiota ulkomailla saakka.


Kyseessä on 1970-luvun alkuvuosien Volkswagen Kuplan nelisylinterisen, 1,6-litraisen moottorin täydellinen jäljennös jalopuusta veistettynä. Ja tässä tapauksessa täydellisyys tarkoittaa täydellisyyttä, nimittäin veistoksesta löytyy muun muassa jokainen sytytystulppa, kampiakseli, öljynjäähdytin sekä virranjakaja – kaikki todellisessa mittakaavassa ja yhtä lailla irrotettavissa sekä liikuteltavissa, kuin oikeassakin moottorissa. Moottori kätkee sisäänsä päälle päin näkymättömiä, kunnioitusta herättävän tarkkoja yksityiskohtia, joiden hiomiseen puuseppä Tommi Rajala on käyttänyt tunteja, ellei jopa päiviä.

Volkswagen kuplan bokserimoottori

Kunnianhimoinen veistos on syntynyt aitona käsityönä alusta loppuun asti, CNC-koneistusta ei ole hyödynnetty missään lukuisista työvaiheista. Tämä kädentaitojen huikea mestariteos on saanut rutkasti huomiota sekä suomalaisessa että kansainvälisessä mediassa, sillä mitään vastaava ei kukaan puuseppä ole aikaisemmin toteuttanut. Voit lukea lisää projektin etenemisestä ja katsoa kuvia moottorin työvaiheista Wood Artin Facebook-sivuilta.

Lue lisää Tommi Rajalasta

Veistos on kerännyt ihailua ympäri maailmaa

Asiakas-ikoni

"This is absolutely mind blowing. Absolutely incredible work."

Asiakas-ikoni

"This is stunning! Truly a masterpiece created by a brilliant and gifted artist. Thanks for sharing!"

Asiakas-ikoni

"Fantastic! Great, great respect for this piece of art. Superb project!!"

Asiakas-ikoni

"Amazing talent! The detail is unbelievable."

Nintendo-sohvapöytä

Nintendo-sohvapöytä on yksi puuseppä Tommi Rajalan suurimmista ja eniten aikaa vieneistä projekteista. Tämä upea ja täydellisen uniikki, jalopuusta käsityönä veistetty pöytä on täsmälleen oikeissa mittasuhteissa skaalattu kopio 8-bittisen Nintendon ohjaimesta. Rajalan tyylille ominaisesti jokainen pieninkin yksityiskohta on mietitty ja viilattu loppuun asti – ohjaimessa olevan A-kirjaimen reikää myöten.

Veistoksellinen pöytä huutokaupattiin Wood Artin Facebook-sivuilla 1650 eurolla, ja se päätyi syntymäpäivälahjaksi erittäin onnekkaalle salolaismiehelle.

Lisää Wood Art -tuotteita